W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 21 okt 2018, 17:37

300CE Valt rijdende weg uit

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor RNRS001 » 01 okt 2018, 08:10

Vanochtend vertrokken, niets aan de hand. Tot ik 120 ga rijden op de snelweg, ineens geen vermogen meer en met de alarmlichten aan uit laten rollen. Eenmaal op de viel de hele auto gelijk uit zodra ik op de rem trapte en begonnen alle lampjes op het dashboard te branden. Auto opnieuw gestart en er leek niets aan de hand

Vervolgens verlies ik na een halve minuut weer vermogen en voelt het alsof de motor uitvalt. De auto reageert nergens meer op. Even gewacht en de auto start ook niet. Je voelt de motor schokken maar de motor slaat niet aan. 10 minuten later start de auto wel en ben ik met 90 kilometer per uur naar huis gereden. Even in de file gestaan en dit was ook geen probleem. Auto loopt stationair ook goed.

Wat kan dit zijn? Accu kapot? De bobine is een jaar geleden vervangen.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 386
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Numansdorp
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor Vlim » 01 okt 2018, 09:52

1 van de 2 brandstofpompen wellicht stuk.
Vlim
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 205
Geregistreerd: 28 okt 2012, 08:26
Type wagen: 230CE
Bouwjaar: 1988
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W126 500SEL 1983
W126 500SE 1980
W126 280SE 1984
W140 400SE 1993
W215 CL500 2000


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor Rojo124 » 01 okt 2018, 17:43

Hoi Gozer
probeer eerst even een ander brandstofpomprelais BPR.....daar lijkt het op ...of anders toch, zoals gezegd de pomp zelf
volgens mij zit er bij jou maar 1 pomp onder.
gr Ron
________________________________________________
W124 260E 1986 Rauchsilber-metalliclack (702)
Avatar gebruiker
Rojo124
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 881
Geregistreerd: 06 feb 2011, 19:59
Woonplaats: Rotterdam
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor RD500sec » 02 okt 2018, 11:31

Hoe oud zijn de verdeler en de rotor?
En van welk merk?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 572
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor tegenvoeter » 02 okt 2018, 12:09

Als je probeert te starten en de auto slaat niet aan: beweegt de toerenteller tijdens het starten? Zo niet is het waarschijnlijk je crankshaft position sensor (sorry, ik weet het Nederlandse woord niet meer...).
Als je toerenteller wel beweegt tijdens starten is het iets anders. Heb zelf jaren geleden zoiets dergelijks gehad en bleek (na weken zoeken) het contactslot versleten te wezen.
tegenvoeter
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 04 jul 2017, 05:42
Woonplaats: Newcastle, NSW
Roepnaam: Erik
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1989
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 2007 Mazda MX5


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor Rojo124 » 02 okt 2018, 18:33

ik heb het een keer gehad...uitvallen op de grote weg....en toen was het de ontstekingsmodule kapot...maar dan start hij helemaal niet meer (geen vonk)

rij even langs Wim en stop er even een ander BPR in.....hoe vaak is het nou gebeurd 1x ?
gr Ron
________________________________________________
W124 260E 1986 Rauchsilber-metalliclack (702)
Avatar gebruiker
Rojo124
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 881
Geregistreerd: 06 feb 2011, 19:59
Woonplaats: Rotterdam
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor RNRS001 » 14 okt 2018, 15:42

RD500sec schreef:Hoe oud zijn de verdeler en de rotor?
En van welk merk?


De rotor en verdeelkap zijn in 2012 290.000 kilometer vervangen. Welk merk weet ik niet, dat staat niet op de factuur.

Het aparte is dat het, nu het weer warm is, niet meer is gebeurd. Wat wel opvalt is dat de motor niet pingelt maar het brandstofverbruik gewoon normaal tussen de 1:8,7 en 1:9,5 schommelt. Toch blijf ik een beetje huiverig om deze auto nu te pakken.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 386
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Numansdorp
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor RD500sec » 15 okt 2018, 15:42

Je meldt niet waar de km stand nu op staat, maar een set van 6 jaar oud zou ik toch nader bekijken.

Bij mijn 190 met M103 heb ik na zo’n 30 000 km beiden vervangen, om deelfde reden als jij aangeeft, afslaan, vermogen wat wegvalt, ook na afkoelen gewoon weer starten, na het afslaan met lauwwarme of warme motor niet aanslaan, wel af en toe een plofje uit hetvooronder. Ik had niet verwacht dat de set aan vervanging toe zou zijn, maar ze was het wel. En dan staat Bosch nog bekend als de betere keuze.
Na vervangen geen problemen meer gehad.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 572
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: 300CE Valt rijdende weg uit

Berichtdoor RNRS001 » 15 okt 2018, 16:40

Ah, er staat nu 370.000 kilometer op. :)

De motor viel, toen ik de auto kocht met 333.000 kilometer op de teller ook uit alleen dan was het bij het uitrollen voor een stoplicht. Toen is de stappenmotor goed schoongemaakt en was het probleem over. Ook bij die kilometerstand pingelde de motor niet. Geen idee waarom.

Het maakt verder niet uit wat voor weer het is; de auto start werkelijk altijd in 1 keer.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 386
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Numansdorp
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten