W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 20 sep 2019, 19:48

300E ABS lampje gaat aan na 20meter rijden

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Re: 300E ABS lampje gaat aan na 20meter rijden

Berichtdoor Henk Lith » 08 aug 2019, 14:05

Dat klopt Caspar, hooguit een contact probleem in de stekker op de ABS computer, of het laatste stukje kabel.
daarom wil ik het gegenereerde signaal even op een scoop bekijken, kan zelfs met de accu los gekoppeld, de senseor geheel op eigen kracht testen :angry:
Groet, Henk
Avatar gebruiker
Henk Lith
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 620
Geregistreerd: 30 apr 2015, 18:47
Woonplaats: Utrecht
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111,1964
w110,1966
W115, 1972.
W124, 1985


Re: 300E ABS lampje gaat aan na 20meter rijden

Berichtdoor Henk Lith » 08 aug 2019, 14:09

Hoi Caspar, ik meet 2x 1,4 k.
ik wil de sensor dus even op eigen kracht meten aan de stekker van de ABS computer, en wel meet de scoop!
Accu los!
Groet, Henk
sorry twee maal zelfde bericht,, zat verstopt achter de 2e pagina,, aldoende leert men :o))
Avatar gebruiker
Henk Lith
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 620
Geregistreerd: 30 apr 2015, 18:47
Woonplaats: Utrecht
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111,1964
w110,1966
W115, 1972.
W124, 1985


Re: 300E ABS lampje gaat aan na 20meter rijden

Berichtdoor JantjeV8 » 09 aug 2019, 10:10

Henk Lith schreef:Hoi Jan, nee ik heb de sensoren aan de stekker gemeten, niet aan de computer,


Dus kabelbreuk of slechte stekkers heb je nog niet uitgesloten, ik denk dat dat toch 9 van de 10 oorzaken zijn bij deze storing.
Accuspanning te laag, met name bij starten van de auto geeft ook storingen aan ABS.
JantjeV8
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 863
Geregistreerd: 16 apr 2010, 06:34
Woonplaats: Haarsteeg
Type wagen: 230TE
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: s210 430TE 1998, Fiat 500 1967'Unimog 416 1971, Holder B12 1958,
W123 230TE 1981


Re: 300E ABS lampje gaat aan na 20meter rijden

Berichtdoor Henk Lith » 09 aug 2019, 10:16

Hoi Caspar, ja dat dacht ik in eerste instantie ook, en is ook redelijk aanneembaar, maar toch,,
Ik wil graag de golfvorm van links en rechts even op de skoop zien, dat is wat wetenschappelijker he :lol:
wordt denk ik pas volgende week dat ik daar aan toekom!

Groet, Henk,, en bedankt voor je meedenken hoor!
Avatar gebruiker
Henk Lith
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 620
Geregistreerd: 30 apr 2015, 18:47
Woonplaats: Utrecht
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111,1964
w110,1966
W115, 1972.
W124, 1985

Vorige

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

cron