W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 24 mei 2018, 11:10

Dynamo

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Dynamo

Berichtdoor WillemH » 07 feb 2018, 12:03

past de volgende dynamo ook op een W124 230E uit 1990?
ik weet dat er een 70A in zit maargoed iets extra is nooit verkeerd toch?

Bosch 0123320045
MB 0101544702

is een 90A dynamo
WillemH
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 16 jun 2014, 18:46
Roepnaam: Willemjan
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6 '87 | 230E '90 | VW Caddy '18


Re: Dynamo

Berichtdoor RD500sec » 07 feb 2018, 12:27

Dat moet volgens mij wel passn.
Iets meer laadstroom kan zeker geen kwaad, dat heb ik zelf ook, net als een grotere accu.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 480
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Dynamo

Berichtdoor WillemH » 07 feb 2018, 12:40

Weet je het zeker? Zou zonde zijn als die niet past
WillemH
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 19
Geregistreerd: 16 jun 2014, 18:46
Roepnaam: Willemjan
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6 '87 | 230E '90 | VW Caddy '18


Re: Dynamo

Berichtdoor Gombal » 07 feb 2018, 14:16

Past gewoon, plug and play want alles is hetzelfde behalve de laadstroom. En dat is wel prettig zoals Richard al schrijft.
Gemiddeld verbruik 200D 1986 4 bak (100 km/hr)
Afbeelding

Gemiddeld verbruik 200D 1986 5 bak (120 km/hr)
Afbeelding
Avatar gebruiker
Gombal
Erelid
Erelid
 
Berichten: 5077
Geregistreerd: 11 dec 2009, 21:26
Woonplaats: Zeeland
Roepnaam: Arjen
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Mercedes W124 300D, Citro├źn Xsara Picasso 1.6 2000


Re: Dynamo

Berichtdoor RD500sec » 07 feb 2018, 14:41

Kijk even achterop de dynamo, de aansluiting van de stroomdraden kan met 3 vlakstekkers in 1 behuizing zijn, of, zoals bij deze dynamo met twee tapeinden waar je de draden met een oogje eraan met een moertje op schroeft.
Heb je de eerste aansluiting, kun je de vlakstekkers vrvangen door oogjes, dat is de enigste aanpassing die je -eventueel- zou moeten doen.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 480
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 0 gasten