W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 19 aug 2019, 06:33

M104 320 geen gasresponce

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor Arpad » 12 aug 2019, 21:52

Hoi,
Tijdens de vakantie kreeg ik de volgende symptonen.
Direct na het starten kon ik het gaspedaal intrappen maar gebeurde er nagenoeg niks.
Motor laten warmdraaien (80 graden) en opnieuw starten resulteerde in normaal gedrag.
Natuurlijk had ik geen kabels en software bij me om diagnose te nemen.
Ter plaatse naar de Mercedes dealer geweest en natuurlijk konden ze hem daar ook niet uitlezen, de testkast werkte niet meer.
Begonnen aan de terugreis, 1e gedeelte ging goed, eerst laten warmdraaien, en daarna kon ik normaal rijden.
Na de overnachting, auto gestart en weer laten warmdraaien, het duurde nu al veel langer dan de 1e dag en motor begon te zagen, daarna kon ik een stukje rijden echter na een kort stuk werkte het gaspedaal niet meer. Diverse keren herstart en ieder keer kon ik een paar km rijden. Echter zodra de storing optrad kon ik plankgas geven en met een vaartje van 90 verder rijden.
Hierop de stang tussen gaspedaal en gasklep verder uitgedraaid, motor gestart en op storing laten gaan, nu kon ik wat meer gas geven en in zijn 4 (omdat hij op storing stond, schakelt hij niet naar zijn 5) verder rijden.
Na het tanken, motor gestart en hij voel niet meer op storing maar bleef met 4000rpm draaien. Besloten om de gasstang weer in te draaien. Hiermee de reis naar huis kunnen voltooien. Hij bleef het heel de reis redelijk goed doen. Heb hem onderweg (op de snelweg) 2 keer moeten herstarten om weer normaal gedrag te hebben.
Vanavond thuis de motor laten afkoelen en hij reageert niet meer op het gas, meteen de laptop eraan gehangen en geen storing.
Als ik wat google kom ik op de EVAP klep uit.
De software geeft de Throttle klep in rood weer.
Iemand die mij verder op weg kan helpen??
20190812_193348.jpg
20190812_193348.jpg (236.26 KiB) 159 keer bekeken
Avatar gebruiker
Arpad
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 12 dec 2010, 20:07
Woonplaats: Rijen
Type wagen: 320TE
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Met 320 motor.
280SL 1977 (restauratie)


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor RolandKersten » 12 aug 2019, 23:00

Hmmm, lambdasonde sensor, gasklephuis?
Jij kent die auto al door en door, dus ik denk dat je al hier aan gedacht hebt.
Indd een lastig probleem. Je bent in ieder geval ermee thuis gekomen...
Succes met de zoektocht.

Ro
RolandKersten
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 293
Geregistreerd: 23 maart 2011, 23:00
Woonplaats: Geldrop
Roepnaam: Roland
Type wagen: E220T
Bouwjaar: 1996
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Suzuki gsx 1100 1981, zelfbouw


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor JantjeV8 » 13 aug 2019, 06:25

Misschien dat de software wel de storing vindt als die er ook is. Hij wordt alleen niet in het geheugen opgeslagen.

Luchtmassameter was mijn 1e gedachte, maar kruk/nokkenassensor kan ook zomaar zijn. Inlaatluchtslang niet gescheurd o.i.d.?
JantjeV8
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 16 apr 2010, 06:34
Woonplaats: Haarsteeg
Type wagen: 230TE
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: s210 430TE 1998, Fiat 500 1967'Unimog 416 1971, Holder B12 1958,
W123 230TE 1981


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor Vinnievw » 13 aug 2019, 06:58

Heeft jouw M104 een elektronisch gasklephuis of een mechanisch gasklephuis?
Vinnievw
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 09 dec 2009, 21:58
Woonplaats: Rotterdam
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W123 220D 1977
W124 E280 Kombi 1995
W124 E280 Kombi 1996


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor Arpad » 13 aug 2019, 09:22

Ik heb ASR, dus een elektronisch gasklephuis.
Gasklephuis werk verder goed.
Zal morgen verder zoeken.
Avatar gebruiker
Arpad
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 12 dec 2010, 20:07
Woonplaats: Rijen
Type wagen: 320TE
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Met 320 motor.
280SL 1977 (restauratie)


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor Arpad » 15 aug 2019, 14:36

E-Gas module uitgewisseld, daarna leek alles te werken, echter na een korte tijd had ik weer dezelfde symptomen.
Nog enkele tests gedaan, en uiteindelijk kwam ik uit op een te hoge accu spanning, 17Volt.
Spanningsregelaar op de dynamo vervangen en alles is weer ok.

Bedankt voor het meedenken.
Avatar gebruiker
Arpad
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 343
Geregistreerd: 12 dec 2010, 20:07
Woonplaats: Rijen
Type wagen: 320TE
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Met 320 motor.
280SL 1977 (restauratie)


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor MB280E » 15 aug 2019, 22:16

17v is inderdaad een beetje veel van het goede. Gelukkig heeft u dit gevonden en is de batterij niet gaan koken/ ontploft.
Hadden ze bij MB ook kunnen zien.
Avatar gebruiker
MB280E
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 294
Geregistreerd: 18 apr 2009, 19:38
Woonplaats: Gent
Roepnaam: Jan
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W123 280E 1982
R107 560SL 1985


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor JantjeV8 » 16 aug 2019, 06:20

En kan zo'n hoge spanning ook niet al die componenten kapot maken? Een lamp kan nog wel wat hebben, of een blowermotortje, maar printplaten zijn m.i. erg gevoelig.
JantjeV8
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 16 apr 2010, 06:34
Woonplaats: Haarsteeg
Type wagen: 230TE
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: s210 430TE 1998, Fiat 500 1967'Unimog 416 1971, Holder B12 1958,
W123 230TE 1981


Re: M104 320 geen gasresponce

Berichtdoor JantjeV8 » 16 aug 2019, 06:21

MB280E schreef:Hadden ze bij MB ook kunnen zien.


MOETEN zien..
JantjeV8
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 847
Geregistreerd: 16 apr 2010, 06:34
Woonplaats: Haarsteeg
Type wagen: 230TE
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: s210 430TE 1998, Fiat 500 1967'Unimog 416 1971, Holder B12 1958,
W123 230TE 1981


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 14 gasten

cron