W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 22 jun 2018, 20:10

Navigatie becker vraagje

Alles omtrent het interieur (zoals bediening, bekleding, montage)

Moderator: Mafkees

Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 28 maart 2017, 18:52

De huidige software die erop is de 9.0

Maar als ik hem aanzet dan vind hij nooit mijn huidige positie.

Hij vind wel 5 satellieten dus ontvangst heb ik wel.

Iemand dit eens voorgehad . Betreft aps 30.

Mss upgraden naar 10.1 ?
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor John.M » 28 maart 2017, 19:51

Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 08 okt 2012, 13:29
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Fiesta 1.0
W201 190D 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 29 maart 2017, 08:03

Ik had het al gelezen :)

Hoelang duurt het bij jou voor hij uw positie bepaald?

Hoeveel satellieten moeten er gevonden worden eerst ?

Hij doet het wel maar blijft hangen op adres vorige eigenaar.

Software update Mss?

Heeft iemand 10.1 liggen?
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor John.M » 29 maart 2017, 11:13

Hoelang duurt het bij jou voor hij uw positie bepaald? Gaat vrij snel, paar tellen

Hoeveel satellieten moeten er gevonden worden eerst ? Geen idee

Hij doet het wel maar blijft hangen op adres vorige eigenaar. Dat had ik dus ook, na alle aansluitingen te hebben gerealiseerd en de cd geladen doet ie het wel.
Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 08 okt 2012, 13:29
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Fiesta 1.0
W201 190D 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Hakie » 29 maart 2017, 12:32

Je hebt minimaal 3 satellieten nodig dus 5 is prima
Avatar gebruiker
Hakie
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 16 jun 2015, 18:09
Roepnaam: Guus
Type wagen: 400E
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W201,2.6 1987
W201,2.3 1992


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 29 maart 2017, 14:56

Hij vind soms 9 satellieten .

Na een tijdje zegt hij dat de cd niet kan gelezen worden.

Als ik cd uitwerpselen en terug insteek werkt het systeem behalve de positiebepaling.

Mss slechte cd software.

Welke versie hebben jullie?
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor John.M » 29 maart 2017, 15:11

Ik zal eens kijken voor wat ik heb en of dat bruikbaar is voor de jouwe
Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 08 okt 2012, 13:29
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Fiesta 1.0
W201 190D 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 29 maart 2017, 20:38

Topper! !!!
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 31 maart 2017, 12:30

B67823784

Heb deze cd gevonden . Zal deze werken op mijn aps 30 ?
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 01 apr 2017, 08:11

sinds gisteren heb ik 5 cd aangekocht versie 10.0 (origineel)

nieuwe software geinstalleerd, maar blijft hangen op dat oud adres, hmmm best wel lastig.

niemand de gouden tip mannen??

aan de antenne kan het niet liggen toch ?

heb de vorige eigenaar gebeld en hij zei me dat het perfect werkte .
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 01 apr 2017, 10:23

wordt de hakllgever ook aangesloten, ,momenteel is dit niet het geval.
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Hakie » 01 apr 2017, 10:33

Volgens mij moet die aangesloten zijn.
Avatar gebruiker
Hakie
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 180
Geregistreerd: 16 jun 2015, 18:09
Roepnaam: Guus
Type wagen: 400E
Bouwjaar: 1993
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W201,2.6 1987
W201,2.3 1992


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Rob Hackert » 01 apr 2017, 14:21

om de navigatie goed te laten werken heb je 2 (extra) aansluitingen nodig in de ISO voedingsstekker.

1 vanaf je snelheidsmeter en 1 vanaf de versnellingsbak.


dan is daarna ook nog een korte calibratie rit noodzakelijk.


daarna moet ie het goed doen!
Rob Hackert
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 27 jan 2014, 22:18
Roepnaam: rob
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111 1959
W123 1980, 1983
W124 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 01 apr 2017, 15:11

Ben vandaag aan het zoeken geweest en het snelheidssignaal ontbreekt. Pin 1 en die heb ik niet.

Hmmmm deze wordt dan aangesloten op de hallgever?

Dan heb ik de stekker nodig om deze in te pluggen in de tacho?

Van de versnellingsbak ? Hoe bedoel je?
Bijlagen
20170401_111401-800x450.jpg
20170401_111401-800x450.jpg (104.05 KiB) 928 keer bekeken
20170401_154949-800x450.jpg
20170401_154949-800x450.jpg (70.71 KiB) 928 keer bekeken
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Rob Hackert » 01 apr 2017, 15:19

de Becker heeft ook een vooruit/achteruit signaal nodig... Vraag John M maar even.....
Rob Hackert
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 27 jan 2014, 22:18
Roepnaam: rob
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111 1959
W123 1980, 1983
W124 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 01 apr 2017, 17:18

Dat is aanwezig en aangesloten Anders vind hij geen satellieten :)

Bij Socket a pin 1 moeten deze ook aangesloten zijn?

Mss de reden waarom hij locatie niet vind ?

Kan ik een kabel trekken van pin 1 van de radio Socket a naar pin 5 van de stekker van mijn buitentemperatuurmeter? Deze is het snelheidssignaal dacht ik ?

John ?
Bijlagen
Screenshot_2017-04-01-16-14-40-600x1067.png
Screenshot_2017-04-01-16-14-40-600x1067.png (141.61 KiB) 909 keer bekeken
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Rob Hackert » 01 apr 2017, 18:07

nee,nee! je haalt een aantal dingen door elkaar!!!!!!

Het vooruit/achteruit signaal vanuit je versnellingsbak moet aangesloten zijn op pin 2 van socket A. en ik denk dat dat bij jou niet aangesloten is aan jouw stekker te zien. Dit heeft ook niks te maken met het feit dat hij satelieten ziet!!!! Hij ziet namelijk al satelieten als de radio 12V heeft en de Nav antenne aangesloten is.

Het snelheidssignaal heb je echt nodig van je snelheidsmeter! En dus niet van je buitentemperatuur meter!!!!!

DUS: ZORG EERST VOOR DE CORRECTE AANSLUITINGEN OP PIN 1 EN 2 VAN DE A-SOCKET!!!!

Dan volgens het boekje een calibratie ritje maken en dan werkt alles naar behoren....

Met John M bedoelde ik ons mede forumlid!
Rob Hackert
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 255
Geregistreerd: 27 jan 2014, 22:18
Roepnaam: rob
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111 1959
W123 1980, 1983
W124 1986


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 01 apr 2017, 18:42

Ik had blijkbaar uw post te snel gelezen toen ik vooruit zag dacht ik voorruit en ineens aan mijn gps antenne :)

Oké uw uitleg is heel duidelijk.

Kan ik ergens aftakken gewoon voor het signaal vanuit de versnellingsbak ?

Is er nog ergens een plaats waar ik kan aftakken voor de hallgever aan te sluiten? Momenteel zit mijn buitentemperatuurmeter daarop aangesloten.

Ik denk na deze aan te sluiten dat het zal werken.

Rob u bent alvast enorm bedankt voor de assistentie. :)
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor Papyrus » 02 apr 2017, 17:52

Ik had geen hallgever verdeelblok achter de teller dus gelukkig gevonden in de garage. Heb deze aangesloten en stekker buitentemperatuurmeter ingestoken. Hier kan ik dus aftakken voor signaal snelheid. Maar is blijkbaar speciale kabel? Of kan ik simpele luidsprekerkabel trekken tot pin 1 ?
Bijlagen
20170402_161435-450x800.jpg
20170402_161435-450x800.jpg (120.54 KiB) 868 keer bekeken
20170402_162029-800x450.jpg
20170402_162029-800x450.jpg (86.38 KiB) 868 keer bekeken
Papyrus
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 387
Geregistreerd: 31 okt 2010, 09:38
Type wagen: 300D Turbo 4-MATIC
Bouwjaar: 1990
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: E300D 24v


Re: Navigatie becker vraagje

Berichtdoor John.M » 02 apr 2017, 20:47

Ja je bent op de goeie weg, de ronde stekkerplug op je halgever gaat op het optieblok. die geel/groene draad op je halgever. Zo'n ronde plug kun je zo bij de dealer bestellen, kan morgen de bestelnummer voor je opzoeken. is het plastic huisje en de soldeerpen.
Deze maak je een stukje draad aan (ja iets van speakerdraad is goed). die op de iso stekker nr 1 van je radio.
Kijk en lees mijn draadje nog maar eens goed door, dan moet je er uit komen.

SUC6
Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1462
Geregistreerd: 08 okt 2012, 13:29
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Fiesta 1.0
W201 190D 1986

Volgende

Keer terug naar Interieur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast