W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 15 dec 2018, 19:38

Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Alles omtrent de carrosserie en de buitenkant, zoals bijv. spuiten, roest, plaatwerk, lassen maar ook spiegels, rubbers en chroom, ruitenwissers etc.

Moderator: Mafkees

Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor ericglobe » 08 okt 2018, 08:21

Beste W124 rijders,

Pas een W124 280 station gekocht en nu bezig om een rechter voorscherm te kopen. Wie weet of een imitatiescherm goed past. Deze kosten tussen de 40 en 50 euro.

Of moet ik een gebruikt Mercedes scherm kopen.
Ik wil geen risico dat ik bij het kaalmaken / schuren van jet scherm allemaal plamuur / roest ga tegen komen.

Ik hoor het graag.

Mocht iemand een rechter voorscherm hebben liggen, dan joor ik het natuurlijk ook graag! :-)
Groet
Eric
ericglobe
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 07 okt 2018, 22:27
Woonplaats: Utrecht
Roepnaam: Eric
Type wagen: E280T
Bouwjaar: 1996
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor Blauwe Hap » 08 okt 2018, 09:40

Eric, heb 3 jaar geleden 2 Van Wezel schermen gekocht voor mijn E250. Die worden geleverd in de primer, je moet ze natuurlijk wel (laten) spuiten. Pasvorm was prima.
groet
Blauwe Hap
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 22 sep 2013, 20:09
Woonplaats: Kennemerland
Roepnaam: Caspar
Type wagen: 250TD
Bouwjaar: 1995
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W124 M103 1986, W126 M117 1985, W463 M104 1994


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor RD500sec » 08 okt 2018, 10:33

dat hoor je niet vaak, dat een imitatiescherm een prima pasvorm heeft.
klopt de naad bij de voordeuren en het scherm van boven naar beneden ook?
vaak krijg je deze naad niet mooi evenwijdig, omdat het scherm afwijkt, met name het bovenste stukje wat in het oog springt.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 579
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor Geert14800 » 08 okt 2018, 12:04

Bel of mail eens naar Mercedes-Only.nl die zitten in Hapert en verkopen goede tweedehands originele.
Met een beetje geluk in uw kleur dan hoef je zelf niet te spuiten.

Ik heb hier zelf vorige week een kofferklep opgehaald voor de W124.


mvg
Geert
Geert14800
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 87
Geregistreerd: 05 aug 2018, 22:31
Roepnaam: GeertW
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1991
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: BMW E30 Cabrio


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor ericglobe » 08 okt 2018, 12:12

Top, dank dat is een goede tip. Ga ik doen.
ericglobe
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 07 okt 2018, 22:27
Woonplaats: Utrecht
Roepnaam: Eric
Type wagen: E280T
Bouwjaar: 1996
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor RNRS001 » 08 okt 2018, 14:19

Je ziet bij namaak vrijwel altijd dat de naad niet klopt. Het portier sluit niet mooi en soms moet heel het portier opnieuw gesteld worden omdat ze anders de naad raken. En soms trilt het knipperlicht er rijdende weg uit. Je kunt beter een 2e hands origineel kopen en deze laten overspuiten.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 393
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Rotterdam
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor ericglobe » 08 okt 2018, 15:06

Duidelijk, ik ga contact opnemen met Mercedes Only.
:-)
Dank voor de reacties!
ericglobe
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: 07 okt 2018, 22:27
Woonplaats: Utrecht
Roepnaam: Eric
Type wagen: E280T
Bouwjaar: 1996
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor 300TDT » 08 okt 2018, 16:06

Rotzooi afblijven!
Toen ik mijn 320TE kocht zaten er ook van die goedkope Rommel op, was geen gezicht. Bij de Duitse dealer 2 orginele nieuwe gekocht. Kost wel wat maar dan heb je wel wat.
300TDT
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 473
Geregistreerd: 27 dec 2012, 16:25
Woonplaats: Maastricht
Roepnaam: Phil
Type wagen: E320T
Bouwjaar: 1992
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: S124 300TDT 1990


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor Rob Hackert » 08 okt 2018, 17:03

Ik heb ook slechte ervaringen met imitatie schermen.... Het verhaal gaat dat de imitatie schermen worden gemaakt van versleten mallen die door Mercedes Benz zijn afgekeurd en zijn verkocht aan de imitatie handel. Of dat echt zo is weet ik niet maar ik kan me er alles bij voorstellen.
Rob Hackert
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 313
Geregistreerd: 27 jan 2014, 22:18
Roepnaam: rob
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: w111 1959
W123 1980, 1983
W124 1986


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor 300TDT » 08 okt 2018, 17:26

Echte schermen hebben Mercedes logo in binnenkant staan. Imitatie niet.
300TDT
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 473
Geregistreerd: 27 dec 2012, 16:25
Woonplaats: Maastricht
Roepnaam: Phil
Type wagen: E320T
Bouwjaar: 1992
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: S124 300TDT 1990


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor Marcellus » 08 okt 2018, 23:13

Voorschermen W124:

nieuwprijs ±€270,-
(zonder gat voor zij-knipperlicht)
links A1248804718
rechts A1248804818

Weet iemand wat het ongeveer kost om nieuwe schermen (goed) in een MB-kleur te laten spuiten?
Avatar gebruiker
Marcellus
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1102
Geregistreerd: 12 sep 2011, 14:23
Woonplaats: Amsterdam
Roepnaam: Marcel
Type wagen: 280E
Bouwjaar: 1992
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor RNRS001 » 09 okt 2018, 06:05

Een goed gespoten scherm kost rond de 200 Euro.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 393
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Rotterdam
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor PeDe » 09 okt 2018, 17:25

RD500sec schreef:dat hoor je niet vaak, dat een imitatiescherm een prima pasvorm heeft.
klopt de naad bij de voordeuren en het scherm van boven naar beneden ook?
vaak krijg je deze naad niet mooi evenwijdig, omdat het scherm afwijkt, met name het bovenste stukje wat in het oog springt.


+1 ;)
Das beste, oder nichts!
Avatar gebruiker
PeDe
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 147
Geregistreerd: 08 okt 2011, 18:43
Woonplaats: Obdam
Roepnaam: Peter
Type wagen: E280T
Bouwjaar: 1995
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor Blauwe Hap » 09 okt 2018, 19:58

Heb vandaag nog eens goed gekeken maar ik vind mijn imitatie schermen er netjes opzitten met een smalle, gelijkmatige naad bij de voordeuren die niet breder is dan bij mn andere W124. Heb ik misschien geluk gehad.
Blauwe Hap
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 145
Geregistreerd: 22 sep 2013, 20:09
Woonplaats: Kennemerland
Roepnaam: Caspar
Type wagen: 250TD
Bouwjaar: 1995
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W124 M103 1986, W126 M117 1985, W463 M104 1994


Re: Rechter voorscherm nodig. Iemand ervaring met imitatie?

Berichtdoor ScareMercy » 09 okt 2018, 20:17

Mijn ervaring met imitatie schermen is ook dat de pasvorm vaak belabberd is. Ik heb voor mijn Golf Mk1 destijds 8 schermen getest voor de rechterkant, die allemaal gruwelijk slecht waren (in de meeste miste zelfs een knik die er in hoorde te zitten). Voor de linkerkant had ik een nieuwe originele en een immitatie die wel perfect pastte, ik heb voor de rechterzijde dan ook een nieuwe originele gekocht en voor mijn Mercedessen ook altijd originele gekocht.

Het meeste geld gaat zitten in het spuiten.. Ik persoonlijk vind het dan jammer om voor die paar Euro mindere kwaliteit schermen te plaatsen (ze zijn vaak ook nog dunner en roestgevoeliger).

Ik persoonlijk kijk bij aanschaf van een auto altijd even of er nog originele schermen op zitten, ik stuk ze nog liever zelf uit dan dat ik weer ga spelen met imitaties.
Avatar gebruiker
ScareMercy
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 199
Geregistreerd: 29 apr 2010, 22:53
Woonplaats: Siebengewald
Roepnaam: Maikel
Type wagen: E320
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W201 190D Sportline automaat 1992 -> Original AMG STT Turbo
W201 2.3 16v ECE 1985
VW Golf mk1 1981 1.5JB Automaat -> 2.1 16v ITB Project
W124 E320 -> Turbo project


Keer terug naar Carrosserie & Exterieur

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten