W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu wo jan 22, 2020 8:18 pm

Slecht starten 300E bij warme Motor

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Slecht starten 300E bij warme Motor

Berichtdoor Jan Verweij » vr jan 10, 2020 10:59 am

Ik heb sinds een jaar een W124 300E deze wil bij een warme motor slecht starten.
IK ik heb met diverse mensen over dit probleem gesproken en iedereen roept maar wat.
Ik ben begonnen met het vervangen van de Sensor die de benzine toevoer regelt bij een koude/warme start.
Daarna het benzine filter toen de bougies daarna de Bobine met de rotor echter het startprobleem is nog steeds niet
opgelost.
Wie is bekend met dit probleem ik hoor het graag met vr.gr. Jan Verweij.
Jan Verweij
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 1
Geregistreerd: vr jan 10, 2020 10:27 am
Roepnaam: Jan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Slecht starten 300E bij warme Motor

Berichtdoor RD500sec » vr jan 10, 2020 11:58 am

Ik vraag mij af met welke sensor je begonnen bent?
Ik neem aan dat je zowel de rotor als de rotorkap, voor op de motor hebt vervangen, van welk merk zijn deze?
Je hebt ook de bobine vervangen, op het linker binnenscherm, heb je ook de kabel doorgemeten naar de rotorkap, en de bougiekabels?

Warm slecht starten is vaak de brandstofdruk accumulator, deze zit bij de brandstofpomp en het brandstof filter. Als de druk wegvalt in het systeem vormen zich bij warme motor dampbellen in de brandstof, daar loopt de motor niet op.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 806
Geregistreerd: vr okt 03, 2014 4:27 pm
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Slecht starten 300E bij warme Motor

Berichtdoor R-mac » vr jan 10, 2020 2:53 pm

Ik zal als ik jouw was eens proberen je koelvloeistof temperatuursensor te vervangen (goedkoop en simpel klusje). Die geeft een ander signal af wanneer je motor warm is dan wanneer hij koud is. Hij spuit bij een warme motor een andere hoeveelheid qua brandstof in dan wanneer de motor koud is.
(had met mijn oude auto het zelfde probleem).
R-mac
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 5
Geregistreerd: do aug 31, 2017 3:08 pm
Roepnaam: Rodney
Type wagen: 300CE
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: Slecht starten 300E bij warme Motor

Berichtdoor klaasCA » vr jan 10, 2020 4:40 pm

Brandstofaccumulator is inderdaad een van de hoofdverdachten bij slechte warme start.
Even de retourleiding van de accumulator naar de tank losmaken bij draaiende motor (retourleiding afknijpen). Er mag geen brandstof uit de retouraansluiting van de accumulator druppen. Indien dit zo is, dan is het membraan van de accumulator defect.
Accumulator kost (helaas) een €250
klaasCA
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 15
Geregistreerd: di maart 28, 2017 7:41 pm
Roepnaam: KlaasCA
Type wagen: 300D
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten