W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 16 jan 2018, 20:21

Umweltzone Duitsland ervaringen

Hier kun je over van alles en nog wat kletsen omtrend de W124.
Leuk filmpje met een W124? Of met de W124 iets leuks mee gemaakt?
Plaats het hier!
(Geen vragen over de W124)

Moderator: Mafkees

Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Jki8043 » 17 dec 2017, 10:09

Hallo mede forumgebruikers W124

Afgelopen week zag ik een berichtje van de ANWB op Facebook langskomen dat over de stickers en milieuzones / Umweltzone in Duitsland ging. Aangezien de Weihnachtsmarkten in Duitsland vele malen leuker en lekkerder dan hier in Nederland zijn, wil ik binnenkort toch nog even die kant op met mijn Benz 200D uit 1985 (32.5 jaar oud).
Hebben jullie ervaring met het rijden in de grote Duitse steden? Ben afgelopen jaren wel een paar keer in Berlijn geweest, had daar dan een hotel vlak buiten de Umweltzone, verder geen probleem, aangezien je daar heel goed gaat met het OV. Met de kerstmarkt wil ik toch iets dichterbij het centrum.

Volgens onderstaand, zou een kopie van je kentekenbewijs achter de voorruit (Benz ouder dan 30 jaar) voldoende moeten zijn, iemand ervaringen ??

De ANWB schijft in hun bericht en op hun site:

Oude voertuigen met een Duits historisch kenteken hoeven geen milieusticker te hebben. Oldtimers met een buitenlands kenteken zijn ook vrijgesteld. Leg bij het parkeren in een milieuzone een kopie van het kentekenbewijs en bij voorkeur een FIVA Identity Card duidelijk zichtbaar achter de voorruit. Voorwaarden en informatie zijn te vinden op milieusticker.nl, over de FIVA Identity Card op fiva.org en fehac.nl


Fehac site schrijft het volgende : Milieuzones buitenland

In Duitsland geldt het strengste stelsel van milieuzones van heel Europa. Met name in Zuid Duitsland, de deelstaten Baden Würtemberg en Beieren voorop (waar de meeste Duitse autofabrikanten gevestigd zijn: Audi, BMW, Daimler, en Porsche, tevens MAN) zijn complete steden, zowel kleine als grote, tot Umweltzone verklaard. Maar onze Duitse zusterorganisatie DEUVET heeft een uitzondering voor in Duitsland geregistreerde voertuigen van 30 jaar en ouder met een zogenaamd H-kenteken weten te bepleiten. Voor buitenlandse voertuigen van 30 jaar en ouder geldt deze uitzonderingsregeling ook, op voorwaarde dat het om een voertuig in originele staat gaat (dus bijvoorbeeld geen verbouwingen of replica’s met moderne techniek) en daarmee aan de criteria voor het Duitse H-kenteken wordt voldaan. Bovendien moet de leeftijd aangetoond kunnen worden, bijvoorbeeld door het kentekenbewijs of een FIVA Identity Card. Een blauwe kentekenplaat is geen vereiste, maar maakt het wel makkelijker om de historische status van het voertuig aannemelijk te maken. Veel landen kennen immers geen aparte kentekenplaten voor oldtimers, zoals de FEHAC die in Nederland al tientallen jaren geleden wél heeft gerealiseerd. Omdat de regeling voor alle EU burgers gelijk moet zijn, kan de toegang tot de milieuzone echter niet afhankelijk zijn van het soort kentekenplaat alleen.


Graag jullie reactie/ervaring.
Avatar gebruiker
Jki8043
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 apr 2016, 20:45
Woonplaats: Zwolle
Roepnaam: John
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Seat ibiza


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor John.M » 17 dec 2017, 11:45

Klopt helemaal,
Ik ben afgelopen jaar een aantal keren bij onze buren geweest en ja ook in de beruchte zones, ik heb achterop mijn wagen een "NL" sticker met daarin "1986" staan, daarnaast ook een kopie van het kentekenbewijs achter de voorruit gelegd.
Hebben nergens problemen gehad :woohoo:

Zelfs nog in Stuttgart geweest naar het MB museum, dat ligt in de Umweltzone. Ook daar geen enkel probleem
Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1416
Geregistreerd: 08 okt 2012, 13:29
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Fiesta 1.0
W201 190D 1986


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 17 dec 2017, 15:39

Afgelopen zomer zijn we naar Koblenz geweest en we hadden al geboekt en toen kwam ik er pas achter dat mijn Benz de grote stad niet in mag ik baalde als een trekker en we zijn dan toch maar met de Clio diesel van mijn vrouw gegaan.(2007)

Ik heb in die week geen politie gezien ik vraag me af of ze wel controleren daar heb geen idee ik weet wel dat de boete iets van 80 euro is als ze je aanhouden.

De diesel van mijn vrouw kan theoretisch meer rommel uitstoten dan mijn Benz van bijna 30 jaar oud maar ja wat doe je er aan :?
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Jki8043 » 17 dec 2017, 21:26

Bedankt voor de info tot zover, gaat mij erom of ik ongestraft met mijn oude 200 diesel (333000 km) van 1985, de umweltzone in mag, zonder dat ik een bon krijg van zo’n 80-90 euro. Als ik door een camera word geknipt, kunnen ze zien dat de Benz ruim 32 jaar oud is, origineel Duitse kwaliteit natuurlijk, moet er geen bon komen volgens mij.
Weet niet hoe dat met de plaatselijke parkeerwachter is. Ga toch maar eens een kopie van m’n kentekenbewijs maken, misschien een extra berichtje erbij dat hij oldtimer is, voor Duitse begrippen.
Avatar gebruiker
Jki8043
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 apr 2016, 20:45
Woonplaats: Zwolle
Roepnaam: John
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Seat ibiza


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Jki8043 » 18 dec 2017, 06:32

Toen ik vorig jaar in Berlijn was, zag ik ook steeds Trabantjes rondtuffen, zijn natuurlijk ook al op leeftijd en mogen dan ook het centrum in. Weet niet meer of die een speciaal voor Duitsland oldtimer H kenteken hadden. Weet nog wel dat ze meer stinken en roken dan mijn diesel.
Avatar gebruiker
Jki8043
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 apr 2016, 20:45
Woonplaats: Zwolle
Roepnaam: John
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Seat ibiza


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 16:06

Voor zover ik uitleg heb gekregen zijn onze W124 s te oud en mogen dan helemaal de stad niet in ;)
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 16:27

Ja zeg dat wel ha ha en ik heb net nog even gekeken alle diesels van voor 2006 mogen de stad niet in maar wel mag je met de bus :sick:

Die van mijn vrouw was op het randje bouwjaar 2007 je zal er maar wonen in zo n stad :roll:
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 18:17

Ja zo is het je zal er maar wonen dan moet je toch minimaal aan een diesel van 2010 wil je er nog een paar jaar mee rijden ze sporen echt niet :whistle:
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor RD500sec » 18 dec 2017, 18:36

Voor zover ik uitleg heb gekregen zijn onze W124 s te oud en mogen dan helemaal de stad niet in ;)


dat spreekt het eerdere verhaal van de 30 plus oldtimers weer tegen.
Jouw auto is nog net niet oud genoeg, volgend jaar is hij 30 en mag dan mee doen met de Duitse oldtimer regel :cheer:
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 403
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: E300T Turbodiesel
Bouwjaar: 1985
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 18:42

O dus volgend jaar wel alleen staat er dan in de regels dat oldtimers wel mogen in de stad op voorwaarde ze zijn gerestaureerd door een erkende restaurateur.

Wat een gedoe allemaal ga volgend jaar naar Gramsbergen op vakantie lekker geen gezeur en lekker toeren met de Benz :lol: :lol:
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Jki8043 » 18 dec 2017, 19:16

Alles goed en wel, als ik het dus goed lees, kan ik met een kopie van m'n kentekenbewijs achter het voorruitglas gewoon de Duitse steden in met m'n Benz uit 1985.
Zou ik dat ook nog bij een Duitse instantie zoals de adac kunnen checken ??
Avatar gebruiker
Jki8043
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 apr 2016, 20:45
Woonplaats: Zwolle
Roepnaam: John
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Seat ibiza


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 20:09

Ik wil alleen zeggen dat de mijne benzine van 29 jaar oud de stad niet in mag alleen waarom zou die van jou dan wel mogen die is nog ouder???

Ik bedoel het niet kwaad hoor maar als jij de stad wel in mag dan ga ik morgen in een Opel rijden :D
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Micha12345 » 18 dec 2017, 20:10

8 jaar opel gereden niks mis mee alleen als ze beginnen te roesten zou ik ze wegdoen :P
Avatar gebruiker
Micha12345
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 555
Geregistreerd: 05 jan 2016, 20:46
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Michael
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Nissan Micra 1989 1.2 k10
Lancia Lybra SW 2.0 20v Comfortronic 2000


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 20:11

Ha ha niks mis met Opel hoor maar ik snap niet dat een Diesel van 85 dan wel zou mogen ;)
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Micha12345 » 18 dec 2017, 20:13

Ik ook niet maar die van mij wordt 32 dus dan mag ik ook overal intuffen :P
Avatar gebruiker
Micha12345
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 555
Geregistreerd: 05 jan 2016, 20:46
Woonplaats: Venlo
Roepnaam: Michael
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Nissan Micra 1989 1.2 k10
Lancia Lybra SW 2.0 20v Comfortronic 2000


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 20:45

Dus kort samen gevat als de mijne 30 jaar oud is mag het weer wel dus in mijn geval na 6 januari???
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Jki8043 » 18 dec 2017, 21:12

Inderdaad Nico, in Duitsland ben je een oldtimer na 30 jaar, en aangezien ze geen onderscheid mogen maken tussen andere eu landen, is ook die van jou nadat hij 30 is geworden, voor Duitse begrippen een oldtimer en komt hij in aanmerking voor de vrijstelling.
Avatar gebruiker
Jki8043
Junior Boarder
Junior Boarder
 
Berichten: 24
Geregistreerd: 23 apr 2016, 20:45
Woonplaats: Zwolle
Roepnaam: John
Type wagen: 200D
Bouwjaar: 1985
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Seat ibiza


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor RD500sec » 18 dec 2017, 21:57

in Duitsland ben je een oldtimer na 30 jaar


Ja, de 30 jaar grens geldt in Europa, behalve Nederland, daar geldt 40 jaar als grens voor de oldtimer...

en krijg je nog een tasje mee ook.


Nee, die moet je kopen tegenwoordig :(
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 403
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: E300T Turbodiesel
Bouwjaar: 1985
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor Nico 43 » 18 dec 2017, 23:26

Oke bedankt dat is mooi dan gaan we in 2019 weer naar Duitsland op vakantie met de Benz ;)
Mensen met verstand rijden Mercedes
Avatar gebruiker
Nico 43
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 1176
Geregistreerd: 19 aug 2012, 18:44
Woonplaats: Ermelo
Roepnaam: Nico
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1988
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Umweltzone Duitsland ervaringen

Berichtdoor ebuy » 19 dec 2017, 20:41

Mijn 86er 230 mag gewoon dwars door alle zones p-)

Verstuurd vanaf mijn HUAWEI VNS-L31 met Tapatalk
Zolang het rammelt heb je het nog, als het rammelen stopt...... mis je iets.
ebuy
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 19 mei 2017, 19:53
Woonplaats: Klazienaveen
Roepnaam: Erik
Type wagen: 230E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: BMW E28 520Ia 1982.

Volgende

Keer terug naar W124 - Van alles wat....

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast