Pagina 1 van 1

stuurbekrachtigingsproblemen en lekkage

BerichtGeplaatst: ma sep 06, 2021 7:29 pm
door Brown
Mijn 230E heeft al sinds aankoop een 'stroef/schurend' geluid bij het sturen maar eigenlijk verder geen problemen. Bij het vervangen van de draagarmen, veren en dempers was er niets bijzonders te zien. Maar helaas vandaag ... er kwam ook een ander geluid bij (als schurend rubber) en lekkage... en dan alleen bij sturen... kortom, iets is spontaan kapot gegaan want gisteren was het niet (en ik rij de auto dagelijks).. slangen, pomp of stuurhuis maar ik heb nog niet gekeken.... kon hem nog net thuis krijgen...

mijn vraag is of iemand dit herkend of het zomaar zo kan zijn dat het eerste geluid een voorbode was?

mijn andere vraag is hoeveel werk het is om de stuurhuis te vervangen? ik heb begrepen dat dit best wel wat werk is en ik ga het niet zelf kunnen dus probeer een inschatting te maken zodat de garage me niet oplicht. en ik neem aan dat hij daarna ook uitgelijnd moet worden?

nog een vraag is of jullie denken dat dichtingsmiddelen tijdelijk zouden kunnen helpen? een kwartiertje binnenstad heeft bijna het hele reservoir in de pomp leeggemaakt.. dus ik denk wel dat het een flink lek is..

laatste vraag is of jullie iemand kennen die rondom den haag zuid die dit klusje voor mij zou kunnen doen en dan meteen de brandstoffilter en accumulator.... ik durf namelijk niet veel ermee te rijden.. ik kan de ATF wel bijvullen maar ik wil niet meer vervuiling veroorzaken.... (ook al is het een beetje)

Re: stuurbekrachtigingsproblemen en lekkage

BerichtGeplaatst: ma sep 06, 2021 10:00 pm
door RD500sec
Misschien is het handig als je eerst zelf even kijkt, een lekke retour of druk slang zou kunnen, maar een lekke kering van de pomp ook.

Re: stuurbekrachtigingsproblemen en lekkage

BerichtGeplaatst: ma sep 06, 2021 11:02 pm
door Brown
ik zal hier bijhouden wat ik tegenkom met foto's.

Re: stuurbekrachtigingsproblemen en lekkage

BerichtGeplaatst: zo sep 12, 2021 9:47 pm
door JosW124
Hoi Brown,

wellicht helpt dit: opgelost-stuurbekrachtiging-t7290.html

en deze: search.php?keywords=lekkage+stuurhuis&fid%5B0%5D=10

Succes,
Jos, Frankrijk.