Pagina 1 van 1

300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 9:59 am
door Marcellus
Ik kan eigenlijk niets negatiefs ontdekken aan deze mooie coupé, jullie wel? Ook de opties zijn voor een coupé precies goed; 4x el. ramen, automaat, 6-cilinder. Ook nog eerste eigenaar en alle rekeningen en historie erbij.. Het enige eventueel negatieve dat ik kan bedenken is dat het Japanse Import zou kunnen zijn. De radio is namelijk van Panasonic, en het stickertje met Duitse tekst ontbreekt onder de automaat-hendel. Misschien zat daar een stikker met Japanse tekst? Omgerekend naar euro's is de prijs €5870,-.

http://tinyurl.com/ydeqjhj3

Re: 300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 10:35 am
door Jan124CE300
zwitserland is ook 3 talig.
missch daarom dat de Duitse tekst niet onder de pook staat.
mooie wagen,jammer dat er geen lederen zetels in staan.
ik weet niet hoe het zit als je een auto uit zwitserland koopt want die zijn niet bij de e.e.g. dus zit je met uit en invoer taksen.

mvg jan.

Re: 300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 12:17 pm
door MB-Max
Zal hoogst waarschijnlijk een Zwitsers auto zijn.
Japanse auto's hebben vaak of een normale breedte bij de kentekenplaat van voren of anders een vierkant plaathouder van voren omdat Japan een ander formaat heeft. Kan geen EXH-TEMP zien bij de combi-instrument, wat alleen van toepassing was voor Japanse auto's.
Als je goed kijkt lijkt het alsof er stickerresten zijn waar de sticker zou zijn. Hoogstwaarschijnlijk in de loop der jaren los gegaan of anders door iemand verwijderd.

Re: 300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 12:38 pm
door AdamCabrio
Ziet er inderdaad origineel en mooi uit. Die extra reflectoren op de kofferklep kunnen natuurlijk worden verwijderd voor wie dat niet mooi vindt. Ik zie een 5-bak automaat, tempomat, stoelverwarming, multikontur-rugleuningen op beide stoelen, handmatige airco. Zou heel goed een originele zwitserse kunnen zijn: dat zou uit de vele aanwezige documentatie ook kunnen blijken. Of eventueel bij de verkoper een fotootje opvragen van de plaatjes onder motorkap: daar zou een plaatje "importiert/importee Mercedes-Benz (Schweiz) AG" kunnen zitten (dat is bij mijn eigen zwitserse cabrio het geval), en verder zou op het plaatje met de optiecodes (ook onder de kap) eventueel ook code 823 kunnen staan, wat betekent dat de auto is geproduceerd voor de zwitserse markt.

Wel rekening mee houden dat er bij inklaring bij de douane in Nederland 21% b.t.w. moet worden betaald over de verkoopprijs plus het transport (als een expediteur/transporteur wordt ingeschakeld). Die verkoopprijs moet blijken uit een officieel Kaufvertrag, waarop trouwens ook het zogenoemde Stamm-nummer moet staan (een belangrijk nummer dat nodig is bij de export uit zwitserland). Te proberen is of de verkopende partij (een officiele auto-dealer, zo te zien) bereid zou om de auto te leveren voor export, dus zonder de 8% (zwitserse) b.t.w. in rekening te brengen; niet iedereen wil daaraan meewerken, in principe betaal je namelijk bij aankoop de goederen gewoon incl. de zwitserse (8%) b.t.w.. Mocht die 8% achterwege kunnen blijven, dan betaal je de 21% b.t.w. (bij NL-import) over het (lagere) bedrag (excl. die 8% zwitserse b.t.w. tenminste als je die inderdaad niet hebt betaald). Verder is het wel essentieel dat je (ofwel van de verkoper, ofwel van een lokale expediteur) een zwitsers EUR1-document krijgt, wat nodig is om te voorkomen dat je in Nederland ook nog eens 10% invoerheffing moet betalen. EUR1 kan je even googelen op EUR1.ch; dat slaat op her-importen naar de EU, die zijn vrijgesteld van invoerheffing. In dit geval is dat van toepassing, want de auto is immers aantoonbaar geproduceerd in Duitsland (er zijn diverse manieren om dat aan te tonen, en dan bekom je dus dat belangrijke EUR1 document). In NL zijn er verder nog wat kosten voor de RDW, die een schouwing moet verrichten voordat je Nederlandse kentekenplaten kan krijgen. Is allemaal niet zo duur.

Per saldo denk ik dat deze auto (ondanks die extra invoer-kosten) nog steeds niet duur is. Omdat invoer van buiten de EU wel specifieke kennis en ervaring vereist zou ik adviseren om dat niet zelf te doen. Dat houdt in dat je dan ook voor het transport moet betalen, en voor de handelingskosten van zo'n specialist, maar ook die kosten zijn beperkt. Er zijn trouwens op het gebied van import/export wel wat beunhazen online (die helemaal geen verstand hebben van import van buiten de EU).

Re: 300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 12:47 pm
door Marcellus
Dank voor de aanvullende info wat betreft het importeren vanuit Zwitserland Eelco!

Denk dat het gewoon een Zwitserse wagen is. Stickertje is wellicht zelfs nog nieuw te bestellen. De radio's in Japanners zijn ook niet van Panasonic, maar van Technics volgens mij. Maar wel top dat de hele historie erbij zit, hij van eerste eigenaar is, helemaal in originele staat is en ook nog een relatief lage km-stand heeft. Een 300CE-24 in die staat en met alle historie erbij kan zomaar het dubbele kosten in D, en zeker in NL.

Iemand ervaring met importeren vanuit Zwitserland naar Nederland? Ik weet dat je dan de btw nog extra moet bijbetalen. Dat kan omzeild worden door een lagere bon te laten maken door de verkoper, zodat het totaalbedrag met de btw weer uitkomt op de "normale" prijs. Mag misschien niet, maar goed.. B)

Re: 300CE-24 koopje!(?)

BerichtGeplaatst: wo apr 04, 2018 10:19 am
door 300ce-24
Heb je die Mercedes uit Zwitserland nog gekocht ? ??


gr