Pagina 1 van 1

veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 05:47
door damo99
na het plaatsen van nieuwe veren en schokdempers achteraan hoorde ik tijdens de eerste rit, gisteren, tijdens het op en afrijden van een borduur een soort metaalachtige klop achteran. Is het mogelijk dat de veren zich op die moment aan het "zetten" zijn?
Wie heeft dit ook meegemaakt?

Re: veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 06:01
door Bart_vg
Het is mogelijk dat de veren zich nog even zetten, maar dan mag je het in de toekomst niet meer horen. Mocht het blijven moet je eens kijken of de schokdempers wel genoeg zijn aangedraaid

Re: veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 09:13
door Gombal
Waren de ronde rubbers aan de bovenkant van de schokdempers nog in orde? Er hoort een rubberen ring bovenop de schokdemper te zitten en 1 aan de binnenzijde van je kofferbak onder de ring en moer van je schokdemper. Als die wat dun zijn (oud, harder en dunner geworden) krijg je dat ze gaan bonken omdat je dan aan het einde van de draad zit, daardoor heeft de schokdemper aan de bovenzijde wat speling. Zie je niets van bij stilstand maar als je de auto wat op en neer laat gaan door op de kofferbak rand te duwen met open bak kun je het aan de bevestiging van de schokdempers zien, er komt ruimte tussen de moer en de ring, dit hoort niet. Kwestie van een extra rubbertje of gewoon 4 nieuwe rubbers, dat is de beste oplossing.

Re: veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 09:15
door Raytheman
Inderdaad even kijken of de rubbers en ringen goed gemonteerd zijn

Re: veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 11:02
door damo99
het zijn nieuwe schokdempers en nieuwe rubbers.. Ik denk eerder te maken mee het "zetten" van de nieuwe spiraalveren. vandaag nog één lichte tik gehoord , ik hou het in de gaten met mijn oren :-)

Re: veren en schokdempers achter

BerichtGeplaatst: 06 mei 2018, 11:20
door RD500sec
Zitten de veren wel goed op zijn plaats?
Boven in het rubber zie je de afdruk van de oude veer, met de vlak geslepen eindwinding, ik schroef het rubber op de veer, zodat deze op dezelfde plek rust als de oude. Zit het hier iets anders, kan ik me niet voorstellen dat het geluid geeft.
Aan de onderkant in de draagarm zit een uitsparing voor het uiteinde van de veerwinding, het is belangrijk dat deze daar ook komt te zitten. Als hij daar niet goed zit, kan ik me wel voorstellen dat er geluiden vandaan komen en dat de veer er zich niet prettig voelt.