Pagina 1 van 1

binnenschermen weglaten?

BerichtGeplaatst: 15 mei 2018, 13:45
door Raytheman
Hoewel het plaatwerk op mn auto strak is en de binnen-wielkastschermen (noem je dat zo?) er maar op 1 manier op kunnen zit er toch een kier tussen het voorspatbord en de wielkastschermen. Zoals bekend geeft dat na verloop van tijd een enorme berg zand en troep erachter. Zou t een optie zijn deze wielkastschermen gewoon weg te laten? Is wel makkelijker met schoonmaken..
Wat denken jullie?

Re: binnenschermen weglaten?

BerichtGeplaatst: 15 mei 2018, 13:58
door 300TDT
Bij elke wasbeurt spoel ik alles schoon en telkens is het verrassend , dus na 7 dagen komt er gewoon rotzooi mee tussen uit.

Re: binnenschermen weglaten?

BerichtGeplaatst: 15 mei 2018, 15:02
door Gombal
Je zou op zich je binnenschermen of modderkuipen weg kunnen laten. Aan de voorkant en boventkant zal dit weinig uitmaken.
Aan de kant van je deur echter is het niet slim. Haal er maar eens 1 uit en kijk met een zaklamp dan richting je spiegel aan de binnenzijde van je voorspatbord. Dan zie je het veermechanisme zitten van je motorkap zitten. Dat zal dan niet heel lang goed blijven werken. Ook zal je het bij open deur bij je A stijl zien, alle troep komt tussen je spatbord en A stijl door.
Wat je beter kan doen is aan de onderzijde van je modderkuip in de kop van de dorpel het afwater gleufje groter maken zodat bladeren en modder deze niet kunnen verstoppen. Die kopse kant van de dorpel is ook vaak rot vanwege de troep die er blijft liggen, spreek uit ervaring :mrgreen: .

Re: binnenschermen weglaten?

BerichtGeplaatst: 16 mei 2018, 09:33
door Raytheman
Ok, duidelijk. Ik ga de gaten wat groter maken. Bedankt voor het advies!