W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu za sep 26, 2020 11:34 am

W124's met NL-kenteken gespot op...FLICKR

Hier kun je over van alles en nog wat kletsen omtrend de W124.
Leuk filmpje met een W124? Of met de W124 iets leuks mee gemaakt?
Plaats het hier!
(Geen vragen over de W124)

Moderator: Mafkees

W124's met NL-kenteken gespot op...FLICKR

Berichtdoor archivarius » ma jul 20, 2020 5:06 pm

Hallo allemaal,

In het topic 'W124 gespot', waarin we foto's plaatsen van W124's die in het wild zijn gespot, ontstond enige tijd geleden een discussie over het wel/niet plaatsen van foto's waarop het kenteken van de auto zichtbaar is. Er zijn voor- en tegenstanders met beiden zeer plausibele argumenten.

Ik heb het uitgezocht. De algemene regel die in Nederland geldt: filmen en fotograferen op de openbare weg en in openbare ruimtes mag. Het filmen en fotograferen is toegestaan, omdat het valt onder de zogeheten ‘vrijheid van informatiegaring’. Dit is een onderdeel van de vrijheid van meningsuiting (artikel 10 Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens). Toch is bij het filmen in het openbaar en in de publiek toegankelijke ruimtes niet alles toegestaan. Tegenover de vrijheid van informatiegaring en de vrijheid van meningsuiting staat het portretrecht en het daarmee verband houdende recht op privacy.

Het portretrecht houdt in dat een foto of film van een bepaald persoon niet zomaar herkenbaar mag worden gepubliceerd, als de desbetreffende persoon een redelijk belang tegen de publicatie heeft.

Wij plaatsen onze foto's op dit (besloten) forum. Louter en alleen om te genieten van de mooie plaatjes en zonder de intentie om mensen te beschadigen.

Maar er zijn ook andere plekken, waar foto's van W124's met zichtbaar kenteken worden geplaatst. En die (ook) voor de hele wereld zichtbaar zijn.
Neem Flickr, het online forum voor fotografen. Hier heb ik vanmiddag in de groep 'Mercedes-Benz W-124' vele foto's van W124's aangetroffen, mét een zichtbaar Nederlands kenteken. Bijgaand de link, wie weet staat er een W124 van één van ónze leden bij ;) https://www.flickr.com/groups/1181849@N20/

Moraal van dit verhaal: niemand is roomscher dan de paus, iedereen 'schiet' maar raak en publiceert online. Maar beperk je tot de W124 en zet geen personen zichtbaar op de foto. Want dan geldt het portretrecht en het recht op privacy.

Tot slot een foto van een achtergelaten W124 Lang. Is dit nou een Trasco, een Binz of een Boonacker? Ik heb werkelijk geen idee. Heeft iemand het antwoord?

Groeten,
Nan.
Bijlagen
W124 Lang.jpg
W124 Lang.jpg (172.96 KiB) 196 keer bekeken
Over smaak valt wel degelijk te twisten, over kwaliteit niet.
archivarius
Platinum Boarder
Platinum Boarder
 
Berichten: 819
Geregistreerd: vr maart 25, 2016 10:28 pm
Woonplaats: Tilburg
Roepnaam: Nan
Type wagen: 230CE
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee

Keer terug naar W124 - Van alles wat....

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten