W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu wo maart 03, 2021 3:55 pm

Contactslot?

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » ma jan 18, 2021 4:47 pm

Hallo allen, een paar dagen geleden kon ik de auto niet meer starten met de sleutel wel kon ik de sleutel volledig omdraaien en deed de auto altijd gloeien. Ik kon mijn auto wel gewoon starten met een schroevendraaier direct op de startmotor.

Nu wou ik gister weg en nu gloeit de auto ineens niet meer.. ik heb de auto wel aan de praat gekregen en een stuk gereden.

Toen ik vanochtend weg wou gaan met de auto wou deze weer niet starten, voordat ik de accu helemaal leeg zou trekken heb ik een andere auto met startkabels verbonden. Hij sloeg wel aan heb er een stuk mee gereden maar tijdens het rijden concludeerde ik dat het accu lampje brande en alle andere lampjes ook zacht branden, de accu is ook niet bijgeladen..

ik heb ook een nieuw overspanningsrelais besteld omdat ik deze niet helemaal vertrouw. Iemand een idee wat het kan zijn, of kan dit allemaal komen door een defect contactslot?

Mercedes W124 (300TDT) 1994
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor RD500sec » di jan 19, 2021 6:43 pm

Mogelijk is de dynamo defect.
Een defect contactslot zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.
Wat gebeurt er als je de accu met een acculader hebt opgeladen en je start dan de motor?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1019
Geregistreerd: vr okt 03, 2014 4:27 pm
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Contactslot?

Berichtdoor MB-Max » di jan 19, 2021 7:40 pm

Het zou eventueel de spanningsregelaar in de dynamo kunnen zijn.
Avatar gebruiker
MB-Max
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 124
Geregistreerd: zo maart 03, 2013 6:30 pm
Woonplaats: Hulst, Zeeland
Roepnaam: Max
Type wagen: 230CE
Bouwjaar: 1992
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor John.M » di jan 19, 2021 9:04 pm

Aaahhh de weg naar het forum gevonden :handgestures-thumbup:

Wat ik al op FB melde, grote kans dat het je spanningsregelaar van de dynamo is

Gr. John
Avatar gebruiker
John.M
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1614
Geregistreerd: ma okt 08, 2012 1:29 pm
Woonplaats: Prov. Utrecht
Roepnaam: John
Type wagen: 250D
Bouwjaar: 1986
Automaat: Nee
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W116 280SE 1974
R170 230 Kompressor
W124 300E 1987
W169 A160 2011


Re: Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » ma feb 01, 2021 7:17 pm

Dynamo was inderdaad kapot, er zit nu een nieuwe op. Een aantal minuten erop gemaakt en er is niks veranderd srs lampje gaat aan en uit, gloeien doet die niet, sleutel helemaal omdraaien doet die niks op de startmotor uit en alle lampjes blijven op de srs en gloeilamp na dus branden. Heb ondertussen een nieuwe startschakelaar, overspannings relais en comfortrelais vervangen.

Tijdens het typen van dit bericht ging de auto opeens gloeien dit deed die wel 2 minuten lang waarna hij weer uit ging, toen hij inschakelde hoorde je het relais klikken maar met uitgaan van het lampje niet.

Iemand een idee?
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » ma feb 01, 2021 9:21 pm

Kleine update, auto gestart met startpiloot alle lampjes gaan nu wel uit? Heb nu helaas even geen Multimeter bij de hand iemand een idee?
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor RD500sec » di feb 02, 2021 3:17 pm

Zit er een alarm op wat kuren heeft?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Technisch adviseur
Technisch adviseur
 
Berichten: 1019
Geregistreerd: vr okt 03, 2014 4:27 pm
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » vr feb 05, 2021 1:44 pm

Er zit geen alarm op zover ik weet, wel heeft de auto centrale deurvergrendeling doormiddel van infrarood maar deze werkt niet. Hier heb ik verder nog niet naar gekeken want toen de auto nog wel starte deed deze het ook al niet meer.
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » do feb 18, 2021 11:55 pm

Het euvel is gevonden, er zat ergens een startonderbreker weggewerkt. Deze is overbrugt
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Contactslot?

Berichtdoor 300TDT » zo feb 21, 2021 9:35 am

Das gek bij mij werkte het wel nog
300TDT
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 582
Geregistreerd: do dec 27, 2012 4:25 pm
Woonplaats: Stramproy
Roepnaam: Phil
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: S124 250TD 1994


Re: Contactslot?

Berichtdoor Superturbodiesel » wo feb 24, 2021 7:27 am

Centrale deurvergrendelong werkt tevens niet meer..
Superturbodiesel
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 10
Geregistreerd: ma jan 18, 2021 4:14 pm
Roepnaam: Nick
Type wagen: 300TD Turbo
Bouwjaar: 1994
Automaat: Ja
LPG: Nee


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 0 gasten