W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu ma maart 30, 2020 6:25 pm

Koppakking vervangen 3.0E-24V

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor Fuseekogel » zo jan 25, 2009 6:58 am

Gisteren heb ik de pakking onder de kap van de distributie vervangen, aangezien ik een olielekkage had voor op het blok. Meestal is het de kap van de distributie die hiervoor zorgt echter ben ik er achter dat dit bij mij helaas niet het geval is.
De lekkage komt tussen kop en cilinder vandaan, dus de koppakking is stuk. de olie komt duidelijk er tussen uit zetten, niet zo'n beetje ook.

Aangezien het vervangen hiervan mij een beetje te ver gaat, wil ik dit graag laten doen. Weet iemand wat dit gaat kosten, of nog beter weet iemand, iemand die dit kan doen? Een monteur in een vrij weekend of zoiets?
Fuseekogel
 


Re:Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor drieske » zo jan 25, 2009 11:42 am

Al LECWEC geprobeerd ? = toevoeving motorolie.
drieske
 


Re:Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor Fuseekogel » ma jan 26, 2009 5:45 am

Nee, ik gooi liever geen rotzooi in mijn olie. Ik heb sowieso altijd mijn twijvels of het werkt, maar bovendien als het dit soort gaatjes sluit, sluit het ook de spoelkanalen in het blok zelf.
Ik ben er inmiddels uit dat de pakkingen en losse onderdelen die je nodig heb, iets minder dan €300 kosten, de prijs van €1200 is dus echt te gek. Dat komt dan neer op €100 per uur voor de montage.

Dat is echt te gek.
Fuseekogel
 


Re:Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor drieske » ma jan 26, 2009 4:11 pm

Lec-Wec verstopt de olie-kanaaltjes niet, het is meer een weekmaker die er voor zorgt dat de pakking wat opzwelt waardoor die weer afdicht. Meestal is Lec-Wec een tijdelijke oplossing. De motoren van Mercedes-Benz hebben hier meer last van. Er zijn zelfs speciale pakkingen voor. Al eens bij Keizer motoren revisie geinformeerd, echt een goed adres voor M.B. motoren.;)
drieske
 


Re:Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor Fuseekogel » di jan 27, 2009 5:15 am

OK, bedankt voor de info. Het zal dan werken bij lekkende keerringen enz, een koppakking is van metaal dus zie die niet zo snel opzwellen.

Ik zal eens bij Keizer horen wat het gaat kosten.
Fuseekogel
 


Re:Koppakking vervangen 3.0E-24V

Berichtdoor thepope » zo maart 15, 2009 5:31 pm

Beste Fusee kogel.Ik ben in het bezit van een E260 en heb ook last van olie lekkage.Ik heb de kleppedekselpakking reeds vervangen maar het probleem is helaas gebleven.Nu komt de lekkage volgens mij van links voor en lees ik in jou bericht dat het ook de distributie kap kan wezen.Hoe kwam je erachter dat dit bij jou niet het geval was en dat het toch de koppakking moet zijn.
thepope
 


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast