W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 19 jul 2018, 12:46

koude start probleem

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 29 maart 2018, 21:57

goedendag ik ben al een dik jaar aan het restaureren van mijn 260E uit 86.
motor gedeeltelijk gereviseerd zoals koppakking ,kop gereviseerd nieuwe geleiders dr in en gevlakt
nieuwe ketting en geleiders ,nieuwe rotor en vedelerkap , bougies , alles gereinigd,nieuwe vacuum slangen aanslutingen, micro switch vervangen en nog paar onderhouds dingen.
maar nu het probleem dat die heel slecht start na pa min starten met gas pompen begint die te pruttelen en elke x slaat die af en op duur blijft die schokkend 500 toeren lopen later kan je beetje met gas spelen tot die 50 gr word ongv dan loopt die goed stationair . dus ik heb de stappen motor schoongemaakt dr opgezet was het goed .
daarna uit ff wachten weer starten goed ik blij einde van de dag weer proberen weer oude probleem.
dus onlangs de micro switch vervangen die was gammel en stappen motor schoongemaakt zekeringen bekeken alles. . wat zou kan ik kunnen doen?
mvg reymond
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor RD500sec » 30 maart 2018, 09:23

Als ik het zo lees denk ik aan je overspanningsrelais, of de zekering bovenop dat relais.
Achter de accu onder het raam zit een plastic schotje, daar achter zit o.a. Dit relais.
Het heeft een rode bovenkant en een doorzichtig deksel waar de zekeringen onderzitten.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 511
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 30 maart 2018, 15:05

bedankt voor de tip dan ga ik daar ff naar kijken volgensmij heeft de auto al eerder problemen daar mee gehad want dr lagen wel 6 van die relais in de kofferbak toen
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 30 maart 2018, 19:53

ik heb de ovp relay bekeken polen ff schoongemaakt en de zekering bekenken was ook nog goed.
toen dacht ik dat ik nog een spinnekop revisiset had dus ik die losgehaald .
ma later bleek dat het een ander setje was dus dr weer op gezet zag dr nog goed uit .
bam in 1 x starten 3 x geproebeerd goed .
maar had de motor nog ff warm laten draaien ma later begon die 1100 touren te draaien staionair wat kan dat zijn
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 31 maart 2018, 16:10

nu draait die net onder de 1500 touren stationar .
in de versnelling is het goed .
start prima rijd prima aleen als die koud is houd die nog beetje in.
maar nu weer rondje warm gereden zet hem op de oprit doe hem uit.
wil die weer niet starten ?
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor RD500sec » 01 apr 2018, 11:24

Lijkt op een niet goed werkende stationair toerenregelaar, die heb je die al getest/ schoon gemaakt.
Het kan zijn dat deze klep zwaar beweegt of vast zit. test hem dan door er kortstondig 12 volt op te zetten, je ziet hem dan open gaan en zonder spanning draait hij weer (bijna) dicht.

Als dit goed werkt, zal het de aansturing van de stationair toerenregelaar kunnen zijn, maar kijk ook of de stekkers en busjes van de diverse aansluitingen goed contact maken.
Heb je de potmeter van de luchtmassameter al doorgemeten?
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 511
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 01 apr 2018, 12:08

ja dat is dat ronde ding waar die 2 slangen op komen is dat niet de stappenmotor ? ja die heb ik schoongemaakt en getest die is goed .
wat is de stationair toeren regelaar waar vind ik die ?
en heb verder nog nix doorgemeten aangezien ik daar niet zoon ster in ben haha
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor Wietse » 02 apr 2018, 09:55

niet willen starten met warme motor: accumulator , die zit bij je benzine filter.
En verder veel zoeken op vacuüm. Bij mij was het uiteindelijk de luchtslang die onder de luchtweger geklikt zit en die gaat naar de stappenmotor. Hij zat niet goed doorgeklitt op de luchtweger. phhhh alles doorgemeten, veel zoekwerk, maar gelukkig niks kostbaars.
Wietse
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 94
Geregistreerd: 01 jan 2012, 13:19
Woonplaats: Dordrecht
Roepnaam: Wietse
Type wagen: 230TE
Bouwjaar: 1987
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: W123 300TD 1979
280CE 1977, Matiz 1999 daily driver, Mini 1989


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 03 apr 2018, 18:12

oke bedankt voor de tip :) die zal ik es vervangen .
ik zou de vacuum slangen nog es goed bekijken en die onder de luchtweger.
ja had alle uitgedroogde slangen al vervangen. dus daar kan het niet aan liggen.
maja heb ook net halve motor revisie gedaan moet allemaal nog ff opgang komen heb dr amper 2 km mee gereden toen begon het te roken en te stinken de handrem aan 1 kant zat vast :P
dus daar ga ik nog ff naar kijken en zorgen dat ik me koplamp aan de loop krijg die krijgt op 1 of andere manier geen stroom .
en dan voor de APK brengen en dan kan ik eindelijk naar anderhalf jaar klussen en tegen slagen als goed is rijden
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor RD500sec » 03 apr 2018, 21:14

Koplampen die plotseling niet branden en andere spookstoringen in de elektra is vaak terug te voeren tot zekeringen die slecht contact maken en/ of gecorrodeerd zijn.

P.s. Wees blij dat de lampen niet lopen, dat scheelt een hoop zoeken :lol:
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 511
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 06 apr 2018, 16:38

ja klopt heb de contacten al schoongemaak en zekeringen zien dr goed uit en niet gecorodeerd.
dusja word ff zoeken nog maar de rest van de koplamp doet het wel ma aleen gewoon en grootlicht niet .
maar verbind hem eerst wel door met de andere kant dan kan die in iedergeval voor de keuring :D
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 13 apr 2018, 15:59

vandaag weer verder gegaan de remmen losgemaakt.
en met de verlichting aan het kloten geweest en zekeringen nu doet de koplamp die het niet deed wel .
nu doe de andere kan gewoon licht het niet de rest wel pfff snap dr nix meer van.
en hij loopt nog steeds veel te hoog stationair heb alles op vacuum gebied bekeken en met remreiniger aan het rond spuiten geweest geen verandering .
kan het ook aan de co afstelling liggen ?
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor RD500sec » 14 apr 2018, 08:57

Je hebt de spinnekop uitelkaar gehad, zit de moer onderaan weer exact op dezelfde diepte?
En heb je daarna het CO nog gesteld?
Heb je de potmeter van de luchtmassameter al nagemeten?

CO afstelling zou kunnen, de andere bovengenoemde oorzaken kunnen ook een verhoogd toerental geven.
Verlichting zal toch weer de zekering zijn, koop nieuwe zekeringen, stel de contact lipjes wat strakker, zodat de zekeringen er goed tussen klemmen.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 511
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 14 apr 2018, 17:28

ja ik heb de spinnekop uitelkaar gehad en moer zelfde slagen weer vast gezet aleen niet na gemeten .
en de co heb ik daarna niet afgesteld .daarom dacht ik dat het daar wellis aan kon liggen .
en nee dat heb ik nog niet gedaan ben nog aan uitzoeken hoe ik dat moet doen precies

ja daar licht het ook aan het is iets met die zekeringen zal es een setje nieuwe halen :)
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 17 apr 2018, 17:23

koplampen doen het weeer :D beetje prutsen met nieuwe zekeringen en klaar .
maar nu wil ik de co afstellen hoe doe ik dat precies.
ja weet dat je dat met multmeter en inbussleutel enzo moet doen.
maar moet tog met een warme motor? en welke waardes moet de hebben? en welke stand moet de multimeter? en moet je ook met gas spelen? .
heb het ergens gelezen maar kan nergens meer vinden en via youtube kom k dr ook niet uit de ene zegt dit en de andere dat :P
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor Raytheman » 18 apr 2018, 13:05

Kan t mis hebben maar ik denk dat je met een mulitmeter niet zo ver komt..
Hier zet ik een levenswijsheid;
Zout gemorst? gooi er rode wijn overheen
Avatar gebruiker
Raytheman
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 210
Geregistreerd: 03 jan 2018, 14:54
Woonplaats: Zwaag
Roepnaam: Ray
Type wagen: 200
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 18 apr 2018, 22:32

oke oke kan je mij uitleggen waarom ?
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor Raytheman » 19 apr 2018, 10:29

Volgens mij moet je iets van een emissie uitlaatgas analyzer hebben, maar die zijn nogal prijzig
Of even langs een garage gaan..
Hier zet ik een levenswijsheid;
Zout gemorst? gooi er rode wijn overheen
Avatar gebruiker
Raytheman
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 210
Geregistreerd: 03 jan 2018, 14:54
Woonplaats: Zwaag
Roepnaam: Ray
Type wagen: 200
Bouwjaar: 1987
Automaat: Nee
LPG: Nee


Re: koude start probleem

Berichtdoor el nolljo » 21 apr 2018, 09:39

jaa dat snap ik zo doen ze dat bij de garage .
maaaar had ook gezien en gelezen dat ze dat met de mulitmeter doen
dan drukken ze de -en + op bepaalde plaats in je 16 polige diagnosestekker en krijg je bepaalde waardes en vanuit daaruit kan je hem afstellen op de juiste waardes als ik het goed heb
el nolljo
Senior Boarder
Senior Boarder
 
Berichten: 64
Geregistreerd: 05 mei 2016, 00:06
Woonplaats: harkstede
Roepnaam: reymond
Type wagen: 260E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: heb nog een W126 380SE gekocht voor de hobby


Re: koude start probleem

Berichtdoor RD500sec » 21 apr 2018, 23:29

Dat klopt, met pin 2 (massa) en pin 3 (signaal)
Instellen op 50% als je geen lambda sonde hebt of op 40-60% als je die wel hebt.
Met lambda zal de waarde schommelen, zonder lambda staat hij stil.
Heb je geen % op de multimeter, meet dan eerst de spaning op pin 3 als je het contact aan hebt staan, motor uit.
Van deze waarde neem je de 50% om in te stellen.
Met vriendelijke groet, Richard
RD500sec
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 511
Geregistreerd: 03 okt 2014, 16:27
Woonplaats: gemeente Schagen
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
Bouwjaar: Ouder
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 190E 2.6
500SEC

Volgende

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten