[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_reimg.php on line 136: preg_match_all(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_reimg.php on line 138: array_unique() expects parameter 1 to be array, null given
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_reimg.php on line 141: Invalid argument supplied for foreach()
stotteren, stationair onregelmatig, afslaan : Techniek

W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu za apr 27, 2024 9:11 am

stotteren, stationair onregelmatig, afslaan

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

stotteren, stationair onregelmatig, afslaan

Berichtdoor Argos666 » zo okt 16, 2011 10:15 pm

Hallo medeforumleden,

Bij deze wil ik even een balletje opgooien i.v.m. het volgende.

Ik heb een Mercedes 300E automaat met LPG installatie. Sinds een paar weken heb ik het volgende probleem:

Bij het starten op LPG start de auto goed, maar zodra de motor wat warmer wordt begint hij te stotteren, in te houden en slaat soms zelfs af bij een laag toerental. Stationair draaien doet hij wel, maar het toerental schommelt enigszins. Tijdens het rijden merk je er niet al te veel van zolang de motor maar boven de 1000 á 1200 toeren blijft. Maarja, soms moet je wel even stoppen voor een verkeerslicht of om voorrang te verlenen, nietwaar? Zodra je dan weer wilt optrekken is het maar weer de vraag of je hem boven de 1200 toeren krijgt of dat hij afslaat.

Bij het starten op benzine start de auto wel, maar de motor loopt dan erg onregelmatig stationair en het toerental schommelt aanzienlijk (ongeveer tussen de 500 en 1100 toeren). Is de motor echter enigszins warm, dan loopt hij (in mijn ogen) goed. Ook reageert hij bij een enigszins warme motor goed op het gas geven en de kans dat hij afslaat is vrijwel nihil.

Wel heb ik het gevoel dat (wanneer hij goed reageert) de wagen op LPG sneller optrekt uit stilstand dan wanneer je op benzine rijdt. Op benzine duurt het een fractie langer om de wagen in beweging te krijgen. Hierbij lijkt het alsof hij op LPG meer vermogen heeft dan op benzine. Dit zijn tot dusver mijn bevindingen.

Dus kort samengevat:

Op LPG:
- goed starten en redelijk goed stationair lopen
- bij warme motor minder goed en lager stationair lopen
- bij warme motor uit stilstand gas geven ... stotterend naar de 1200 toeren gaan of
afslaan
- verbruik stadverkeer 1 op 5. verbruik lange stukken 1 op 6,5

Op benzine:
- bij starten zeer onregelmatig stationair lopen
- bij warme motor goed stationair lopen
- lijkt minder vermogen te hebben dan op LPG
- verbruik onbekend

Twee weken geleden een stuk van 150 km gereden op benzine (super-plus incl. toevoeging wynn’s injectorenreiniger). Lijkt hierna even goed te lopen, maar na enkele dagen van korte ritjes begint het stotteren op LPG weer. Er is dus vermoedelijk meer aan de hand dan vuile injectoren. Het maakt niet uit of het vochtig weer is of niet. De vorige eigenaar heeft de bougies, bougiekabels, verdeelhuis en rotor vervangen, dus dat zou het probleem niet moeten zijn.

Op het forum heb ik reeds enkele mogelijkheden gevonden wat het zou kunnen zijn. Ik kom hierbij op het volgende:

- defect overspanningsrelais ?
- vuil gasklep ?
- stappenmotor schoonmaken ?
- lambda-sonde defect ?
- luchtmassameter ?
- opnieuw afstellen co ?

Zelf heb ik niet al te veel technische kennis, maar gezien de verhalen lijkt de luchtmassameter de meest voor de hand liggende oorzaak. Maar zeker weet ik dit uiteraard niet. En om nu direct dit onderdeel te vervangen en er vervolgens achter te komen dat het toch iets anders is, vind ik dan weer zonde van het geld (jaja, ik ben een echte Hollander).

Zou ik in dit geval beter naar een Mercedes garage kunnen gaan of een lpg-specialist? En weet er toevallig iemand een goede lpg-specialist in de buurt van Rotterdam?

Ik sta open voor alle adviezen en suggesties. Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb weten te maken.

Groetjes,

Richard
Argos666
 

Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten