W124Club.nl

Alles over de Mercedes W124

Het is nu 15 dec 2018, 14:44

Tempomaat problemen

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Moderator: Mafkees

Tempomaat problemen

Berichtdoor antonie » 03 okt 2018, 23:57

Hallo allemaal
Vandaag mijn ecu van de tempomaat gedemonteerd.
Mijn 300E gaf af en toe spontaan gas.en dit op lage snelheid.
Zonder aan het gaspendaal of aan de tempomaat schakelaar te komen.
Best wel gevaarlijk deze storing.de tempomaat is al sinds de auto in mijn
Bezit is defekt.
Heeft hier iemand ervaring mee.
Mvg Antonie
antonie
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 06 mei 2012, 21:04
Roepnaam: antonie
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1985
Automaat: Ja
LPG: Nee


Re: Tempomaat problemen

Berichtdoor Eric99 » 04 okt 2018, 06:00

Bedoel je vanzelf gas geven bij ingeschakelde tempomat?

Hogelijk niet dat de tempomat zichzelf activeert. Dat zou heel gevaarlijk zijn.
Eric99
Expert Boarder
Expert Boarder
 
Berichten: 141
Geregistreerd: 11 aug 2011, 17:30
Woonplaats: Hoeksche Waard
Roepnaam: Eric
Type wagen: 200
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Ford Escort MKII


Re: Tempomaat problemen

Berichtdoor Hulzie » 04 okt 2018, 08:23

De computer ervan even een uitwisselen met een ander van het zelfde type om oorzaken uit te sluiten.
Heb ut ook eens gehad en wou zo 1 voor 1 de delen bij langs gaan, en had gelijk de juiste.
320 Turbo Diesel Automaat.


Afbeelding
Hulzie
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 23 dec 2011, 16:57
Woonplaats: Staphorst
Roepnaam: Henk
Type wagen: 320E
Bouwjaar: Nieuwer
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 350 cgi cls;
Alfa 4 2014
2x Suzuki Intruder VS 1400


Re: Tempomaat problemen

Berichtdoor RNRS001 » 04 okt 2018, 11:47

Eric99 schreef:Bedoel je vanzelf gas geven bij ingeschakelde tempomat?

Hogelijk niet dat de tempomat zichzelf activeert. Dat zou heel gevaarlijk zijn.


Ik heb het ook gehad met een defecte unit. Toen ik de snelweg op kwam de hendel aangeraakt maar er gebeurde niets. Ik laat vervolgens mijn gas los als ik de snelweg af ga en ineens schakelt het ding in. Erg gevaarlijk, en daarom de unit laten repareren. Het is nog steeds niet geweldig want het inschakelen gaat met flinke schokken, maar het werkt uiteindelijk wel weer.
Avatar gebruiker
RNRS001
Gold Boarder
Gold Boarder
 
Berichten: 393
Geregistreerd: 03 jun 2013, 11:57
Woonplaats: Rotterdam
Roepnaam: Sebastiaan
Type wagen: 300E
Bouwjaar: 1986
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: Andere wagen: 300CE
Vorige wagen: 230CE


Re: Tempomaat problemen

Berichtdoor Hulzie » 04 okt 2018, 12:21

En er is een bedrijf, ik meen in Brabant maar weet het niet zeker, dat ze repareert, echter ze zijn zelf ook eenvoudig door te meten en dioden te verwisselen, die zijn dan doorgebrand, is 10 eurocent spul. Maar je kan ook zo'n computer op reserve erbij kopen op ebay, ze staan er vaak. Het zwarte blokje moet hetzelfde nummer hebben. Je kan die ook over zetten, maar die kan ook van slag zijn.
320 Turbo Diesel Automaat.


Afbeelding
Hulzie
Diamant Boarder
Diamant Boarder
 
Berichten: 1885
Geregistreerd: 23 dec 2011, 16:57
Woonplaats: Staphorst
Roepnaam: Henk
Type wagen: 320E
Bouwjaar: Nieuwer
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: 350 cgi cls;
Alfa 4 2014
2x Suzuki Intruder VS 1400


Re: Tempomaat problemen

Berichtdoor Harley » 06 okt 2018, 18:47

ecu repair service in mierlo ,bij helmond.
succes harley
Harley
Silver Boarder
Silver Boarder
 
Berichten: 292
Geregistreerd: 14 jun 2011, 21:39
Woonplaats: eindhoven
Roepnaam: harry
Type wagen: 300D
Bouwjaar: 1990
Automaat: Ja
LPG: Nee
Opmerkingen / andere wagens.: vw polo
hd roadking


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten